این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

راه اندازی دفتر ویژه برای بیماران سوختگی

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی روز گذشته در نشست با انجمن حمایت از بیماران سوختگی با بیان اینکه به خوبی با درد و رنج بیماران و پرسنل درمانی بخش سوختگی آشناست؛ یادآور شد: دوسال از دوران فعالیت پزشکی را در بخش سوختگی فعالیت کرده است و به گفته وی درحالیکه این فعالیت مربوط به بیش از بیست و چند سال پیش بوده است، این ایام جزو سخت ترین روزهای کاری اش بوده است.

وی با بیان اینکه در آن زمان بیماران حتی با 10 تا 15 درصد سوختگی جان خود را از دست می دادند، گفت: یکی از بخشهایی که دلم می خواست در این دولت اقدامات خوبی برای بهبود و ارتقای آن انجام دهم، بخش سوختگی است.

ضرورت استاندارد بودن تخت های سوختگی

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تخت های سوختگی باید استاندارد باشد، گفت: متاسفانه تعداد تخت های استاندارد در کشور بسیار کم است  و من خواهان تداوم حمایت شهرداری، نیروی انتظامی و اوقاف در توسعه بیمارستان های سوختگی و ساخت بیمارستان های استاندارد و اداره آن ها به صورت هیات امنایی و منطبق بر الگوهای موجود در سطح بین المللی هستم.

وی تاکید کرد: برای ساخت و استانداردی این دو مرکز سوختگی پیشنهاد می کنم حتما از مشاوران خارجی در این امر بهره ببریم .

پیشنهاد هیات امنایی اداره شدن مرکز سوختگی

دکتر هاشمی با تاکید بر مدت زمان طولانی درمان و بستری بیماران سوختگی در بیمارستان که گاه بین شش ماه تا یک سال هم به طول می انجامد  و در این زمان عمل های جراحی متعددی بر روی این بیماران انجام می شود، تعداد تخت های بستری فعال سوختگی را ناکافی برشمرد و گفت: تعداد بالای بیماران سوختگی با تخت های موجود تناسب ندارد و برای 25 هزار بیمار که سالانه نیازمند بستری هستند نمی توان تنها با 800 تخت که آن هم استاندارد نیست خدمات مناسبی ارائه کرد اگرچه امید می رود با بهره گیری از دو پروژه مهم در حال احداث بتوان بخشی از نیازها را تامین کرد.

پیش بینی سیاست های تشویقی برای تامین نیروی متخصص سوختگی

وی همچنین برای تامین نیروی متخصص سوختگی پزشک و پرستار در استان هایی که با کمبود مواجه هستند از پیش بینی سیاست های تشویقی خبر داد و گفت: برای تامین این نیروها می توانیم با تعهد در ابتدای تحصیل از متقاضیان این رشته، آنها را از آزمون و طرح خارج از مرکز معاف کنیم.

وزیر بهداشت در خصوص کمبود نیروی پرستاری هم گفت: در جهت رفع این موضوع نیز مشابه آنچه در مورد اورژانس ها تصمیم گیری شد می توانیم از تبصره یا به صورت قراردادی استفاده کنیم.

دکتر هاشمی  همچنین بر راه اندازی دفتری ویژه برای بیماران سوختگی و نیز اعصاب و روان در معاونت درمان برای رسیدگی به امور این بیماران تاکید کرد و خواهان فرهنگسازی و ارائه آموزش های لازم برای مقابله و پیشگیری با سوانح و سوختگی شد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیمار سوختگی بهبود یافته می تواند به جامعه بازگشته و فعالیت کند خواهان تداوم جلسات با این انجمن و برگزاری نشست های مشابه با وزیر رفاه و بیمه سلامت ایرانیان و افزایش حمایت ها از این بیماران از سوی تمامی دستگاههای مرتبط شد.

وی با اشاره به این که نیازمند ایجاد بانک پوست هستیم به روسای سه دانشگاه علوم پزشکی حاضر در جلسه ماموریت داد با برگزاری کنسرسیوم سه جانبه در خصوص دو پروژه مهم سوختگی و نیز تعداد نیروی متخصص سوختگی متناسب با تخت های موجود و تعداد تختی که در آینده اضافه خواهد شد برنامه ریزی عملیاتی کنند و در این راه نیز از مشاور خارجی نیز بهره مند شوند.

موافقت با تشکیل مجمع خیرین بیماران سوختگی

دکتر هاشمی همچنین در این نشست ضمن اعلام موافقت با تشکیل مجمع خیرین بیماران سوختگی خواهان تقویت سازمان های مردم نهاد و NGO   ها در این بخش شد و گفت: در برخی نقاط کشور آمار سوختگی بالاتر است و در عین حال ساکنان سکونتگاههای غیر رسمی، حاشیه شهرها و افراد کم بضاعت و بی بضاعت نیز که از وسایل ایمن بی بهره اند بیشترین قربانیان سوانح سوختگی را تشکیل می دهند و عمده بیماران بستری در بیمارستان شهید مطهری نیز از همین گروه هستند که لازم است به این موضوع هم توجه ویژه شود.

وی گفت: به علت عدم وجود منابع مقاومت زیادی به تامین هزینه های بیماری های خاص است که در صورت تامین و تصویب امیدواریم اعتبارات لازم به این بخش نیز داده شود.

منبع: پایگاه خبری-اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

0 نظر

پیام خود را ارسال فرمایید

مطمئن شوید فیلد های (*) دار تکمیل شود.

Confirmation Code